Terug in de tijd. - Reisverslag uit Kelowna, Canada van Familieroor - WaarBenJij.nu Terug in de tijd. - Reisverslag uit Kelowna, Canada van Familieroor - WaarBenJij.nu

Terug in de tijd.

Blijf op de hoogte en volg

02 Augustus 2016 | Canada, Kelowna

Vandaag vertrekken we weer vanuit Golden. Op het programma staat een afstand van ongeveer 341 kilometer. Onderweg zullen we een paar bezienswaardigheden gaan bezoeken. Voor vertrek nog afscheid genomen van de eigenaar van het huis. We hebben alles ingepakt, de tank weer gevuld met regular gasoline. We kunnen richting Kelowna. Na ongeveer een uur rijden zijn we gestopt bij Hamlock grove. Een prachtig stukje natuur met een korte wandelroute. Leuk om te zien, fijn om de benen even te strekken. We hebben de kans benut voor een sanitaire stop en gaan weer op pad. Op onze route komen we bij de Giant Cedars. Een stukje woud met grote 'red cedar' bomen. Gelukkig is de wandelroute geheel voorzien van een vlonder waardoor het makkelijk wandelen in het bos is.
Als we de bomen en natuurlijk de eekhoorns hebben gezien, gaan we verder met de rit naar Kelowna. Onderweg nog even wat eten en later bij Tim Hortens aan de coffee met Timbits. Rond 14.15 uur local time zijn we bij ons huis. We hebben inmiddels weer een tijdzone gepasseerd waardoor het een uur vroeger is dan in Golden. We zijn daarmee weer terug in Pacific time. Dit is een uur tijdswinst die we eerder waren kwijt geraakt. Aanvankelijk was de eigenaar van het huis niet aanwezig. De deur was wel open. Nadat we het huis in zijn gegaan, hebben we via de e-mail contact met de eigenaar. Het jongste kind slaapt nog zodat ze nog niet aanwezig kon zijn. Na ongeveer een uurtje is ze aanwezig. Na wat vraagtekens en onduidelijkheden weten we nu hoe en wat. De deur gaat met een code open en deze kunnen we ook digitaal sluiten.
Als we de belangrijkste kleding op z'n plaats hebben, gaan we eerst wat brood eten. Begin van de avond nog even naar het winkelcentrum om de nodige en vooral de onnodige boodschappen doen. Zelfs drop is tegenwoordig aanwezig in Canada.
's Avonds nog even een kaart spelletje met elkaar doen en dan ons opmaken voor de nacht. Het weer was de gehele dag prachtig maar de avond laat regen zien. Wel met een temperatuur van zo'n 26 graden als de regen begint. Rond 19.00 uur is het nog een graad of 19. Wat het weer morgen brengt, zullen we dan wel weer zien. Zorg voor later.